Welkom!

Deze community is voor BMW rijders(ters) & enthousiasten van onze BMW producten en diensten. 
Discussieer, plan, nodig uit, ....en deel je passie voor BMW en je motorbeleving.  

Je moet geregistreerd zijn om te kunnen communiceren met de community.
Deze vraag is gerapporteerd
289 Weergaven

Motorroute met enkele bezienswaardigheden in de provincie Antwerpen:

  1. Start in het centrum van Antwerpen en rijd richting het zuiden langs de Scheldekaaien. Bewonder het prachtige uitzicht op de rivier en de skyline van de stad.

  2. Verlaat de stad en rijd richting het zuiden naar de abdij van Westmalle. Dit is een prachtige abdij waar trappistenbier wordt gebrouwen. Je kunt hier een rondleiding krijgen en de brouwerij en het klooster bezoeken.

  3. Rijd verder naar het zuiden naar de stad Turnhout, waar je het kasteel van de hertogen van Brabant kunt bezoeken. Dit kasteel werd gebouwd in de 12e eeuw en heeft een rijke geschiedenis.

  4. Ga verder naar het oosten naar de Kempense Meren. Hier vind je een prachtig landschap met bossen, meren en moerassen. Je kunt hier mooie wandelingen maken of gewoon genieten van de natuur.

  5. Rijd terug naar het westen en bezoek het kasteel van Bouwel. Dit kasteel dateert uit de 14e eeuw en heeft een mooie tuin. Het kasteel is niet toegankelijk voor bezoekers, maar de tuin is vrij toegankelijk.

  6. Rijd verder naar het westen en bezoek het Fort van Breendonk. Dit fort werd gebruikt als gevangenis en doorgangskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is nu een museum dat herinnert aan de gruwelen van de oorlog.

  7. Eindig de route in het centrum van Antwerpen, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants of een drankje kunt drinken in een van de bars of cafés.

Deze route is ongeveer 190 kilometer lang en biedt een mooie mix van natuur, geschiedenis en cultuur. Natuurlijk kun je de route aanpassen aan je eigen voorkeuren en interesses.


Tip: Voeg jou eigen locatie toe als start >>> dan is je route klaar om te starten

Motorroute bezienswaardigheden Provincie Antwerpen

Avatar
Negeren