Welkom!

Deze community is voor BMW rijders(ters) & enthousiasten van onze BMW producten en diensten. 
Discussieer, plan, nodig uit, ....en deel je passie voor BMW en je motorbeleving.  

Je moet geregistreerd zijn om te kunnen communiceren met de community.
Deze vraag is gerapporteerd
43 Weergaven

Dit weekend is er de MotoGP of the Americas. Die wordt gereden in Austin, Texas. Dat is, euh …in Amerika … dus de zendtijden verschillen met die van Europa. Zaterdag om 22.00u onze tijd is er de Sprintrace en zondag om 21.00u wordt de GP-race gereden.

Op motogp.com is de race en nog veel, veel meer live te volgen. Op Tipik (het vroegere RTBF 2) is de Moto2 te zien vanaf 19.15u en de MotoGP vanaf 20.40u.

Waarom de Moto2? Waarschijnlijk omdat er een Belg meerijdt: Barry Baltus. In de eerste race, in Qatar eindigde hij zowaar tweede. In Portugal kwam hij als zestiende over de streep. Na Livio Loi, Xavier Simeon en Stephan Mertens (en anderen) is er dus weer een Belg aan het werk te zien in de GP. Toch altijd interessant, vind ik.

 

De Moto 3 is ook (bijna) altijd plezant om te zien, omdat ze daar met veel zijn (28 piloten!) en ze allemaal als eerste over de meet willen komen. Bij het ingaan van de laatste ronde kan men meestal nog van geen kanten zeggen wie er zal winnen. Spectaculair!

En de GP zelf? Wat is daaraan te zien?
Awel, Fransesco Bagnaia zou graag een derde (opeenvolgende) wereldbeker bij op zijn schouw zetten. En hij doet er alle moeite voor. Staat op dit moment derde, na een goed weekend in Qatar en een minder weekend in Portugal. Met dank ook aan Marc Marquez die eens samen met “Pecco” over het asfalt wou glijden.

Die Marc Marquez is niet geïnteresseerd in een derde titel, want hij heeft er al 6 (in de GP). Maar een zevende ziet hij allicht wel zitten. Na zo’n beetje heel zijn carrière bij Honda te hebben gezeten, is hij voor dit jaar overgestapt naar Ducati. En dat valt precies goed mee: tot nu toe altijd bij de eerste vijf geëindigd, met uitzondering dan van de race in Portimão. In de gaten te houden.

Ook Jorge Martin is met volle overgave aan het werken aan de weg naar de wereldtitel. Vorig jaar had hij hem ei zo na te pakken, … maar toch niet dus. Maar de “Martinator” gaat wel als leider van start in Texas.

En dan is daar ook nog Maverick Viñales. Da’s al een paar jaar dat ik denk dat hij zich nog moet amuseren in de GP. En dat hij waarschijnlijk ook testwerk verricht, maar dat hij toch stilaan naar zijn pensioen aan ’t rijden is. Een beetje zoals Cal Crutchlow, bijvoorbeeld. Maar, hola. Nog niet fantastisch in Qatar, maar winnaar van de sprintrace in Portugal en tweede in de race. Allè, nee, bijna tweede, want bij het ingaan van de laatste ronde hield zijn versnellingsbak ermee op en dus niet geëindigd. Om een oog uit te bleiten, zoals ze zeggen. Maar hij heeft zijn draai op de Aprilia duidelijk gevonden.

Er is ook nog Pedro Acosta. Nieuw in de hoogste cc-klasse, maar niet verlegen om oud- of huidige wereldkampioenen de bocht af te snijden. Zoiets brengt leven in de brouwerij.

Binder en Bastianini zijn respectievelijk tweede en derde in het klassement, dus die mogen we niet vergeten.

Er is dus duidelijk genoeg volk dat rapper wil zijn dan de anderen en ook bereid is om er risico’s voor te nemen. Ik wil geen ramptoerist zijn, maar het is wel plezanter om wat actie te zien, dan mannen die gewoon wat rondjes draaien. En tot nu toe is het al wel de moeite geweest.

Veel kijkplezier!


Avatar
Negeren